zondag 21 juli 2024

Zondag 21 juli 2024, Maasheggentocht Beugen

Rob, Bart, Joke en ik hebben, samen met de twee hondjes, vandaag de - voor ons - nieuwe Maasheggentocht gelopen in de omgeving van Beugen en Oeffelt. Vooraf hadden we nog niet beslist of het 11 km ging worden, of 15 km (deze nieuwe route), de meerderheid koos voor de 15 km. Op de Buienradar werd regen voorspeld met een piek, maar we hebben het helemaal droog kunnen houden, tot en met het terras aan toe. Terugkomend in Nijmegen zag ik dat het hier wél geregend had..

De wandeling gaat vanaf de kerk in Beugen een stukje over de dijk, en snel daarna door het uitgebreide en mooie Maasheggenlandschap, waar deze streek bekend om staat. 

Hierna ging de route een stukje langs de Maas richting Oeffelt (langs horeca en camping/Maaslinie), waarna we de weilanden in gingen, overlappend met de Oeffeltse Weidentocht, maar dan andersom. Een heel stuk dus door de weilanden, gelukkig zonder niet al te hoog gras, het pad was duidelijk te zien. Door de hoge vochtigheidsgraad in de lucht was het toch best inspannend.

Na deze weilanden liepen we door het kleine dorpje Oeffelt, met de enorm indrukwekkende kerk. (Helaas geen horeca, waar we eigenlijk al wel aan toe waren..).

Daarna een stukje mooi platteland, terug richting Beugen. We liepen door het uitgebreide natuurgebied De Vilt, met de mooie plassen en een goed begaanbaar wandelpad. 

We zagen prachtige reigers, één zwaan (?), en een aantal ooievaars vlakbij hun nest.

Hierna nog een klein stukje bos (wel natte paden) en nogmaals door De Vilt. 

Een apart kunstwerk langs de weg in Beugen deed ons een paar 100 meter afwijken van de route. Dit is onderdeel van het 'Museum van Alle Tijden'. 

Na 4 uur lopen (met een aantal relaxte pauzes, ook voor de hijgende hondjes) kwamen we weer aan in Beugen. Op het terras naast de kerk nog een poos gezellig gezeten, gegeten en gedronken.

Bij een nieuwe wandeling is altijd de vraag of hij voor herhaling vatbaar is, dat is deze route zéker, en ook niet moeilijk qua navigeren. Maar: wel lastig te plannen: bijna geen schaduw/weiland, en kan erg nat zijn. Eenmaal per jaar is hopelijk haalbaar! 

Dank allen voor de positieve vibes en gezelligheid!

Onderstaande foto kreeg ik van Rob, thx:

De Vilt

En deze foto's heeft Bart genomen, thx:

Door de weilanden


De Vilt
Gelukkig een picknicktafel! Traian, ik, Marnie, Rob en Joke

De Vilt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!