zaterdag 27 juli 2024

Zaterdag 27 juli, Langs de Lage Raam

Deze route kan beter heten: NIET langs de Lage Raam...

Vandaag gestart om 10 uur, hebben Bart, Joke, Rob, Albert en ik de nieuwe wandeling gelopen (in bekende omgeving) vanaf het dorpje Langenboom. Dit zeer rustige dorpje lijkt op een villadorp. Vertier is er niet veel te vinden, maar gelukkig aan het einde wel (net als bij de proefwandeling) een particulier rustpunt met koffie, een gevulde koeling en een softijsjes-automaat (allemaal zelfbediening). Het was er warempel bijna full-house in de mooie tuin met de zitjes en picknickbanken!

Het was prima wandelweer, al was het in het moerassige gebied langs de wateren van natuurgebied De Kuilen (en in het Langenboomse bos) af en toe wat benauwd. 

Zeer vriendelijke mensen tegengekomen, en wat leuk: een inwoonster die haar pruimenboom aan het plukken was, bood ons pruimen aan zoveel als we wilden. Aan het einde konden we ook nog rijpe bramen plukken en Bart had kersen bij zich en druiven, dus het werd een fruitige/vruchtbare wandeling.

Áltijd mooi is het platteland met het kapelletje rond Langenboom/Escharen/Tongelaar. Ook het natuurgebied Maurik en de Langven is altijd mooi. Bij de wildroosters moeten de honden wel even opgetild worden, het is erg krap erlangs.

Een stukje langs de Graafsche Raam en een klein stukje Peelkanaal, de Láge Raam hebben we gelaten voor wat ie was, anders werd de route 19 km en dat was niet de bedoeling.

Het laatste stuk van deze wandeling gaat langs De Kuilen, waar Schotse Hooglanders hun domicilie hebben: 

Foto genomen door Albert

Ook mooie zwanen gespot, dank Albert voor de foto:

Nadien dus neergeploft, ijsje c.q. (omgevallen) koffie en daarna de terugreis aanvaard. Dank Bart voor het mee-navigeren en deze twee foto's:

Natuurgebied Maurik en de Langven, vanaf de uitkijkheuvel naar beneden (Albert, Rob, Joke en ik)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!