zondag 18 augustus 2024

Wandeling Zeeland, zondag 18 augustus 2024

Met drie mannen, drie vrouwen en Marnie en Traian hebben we vandaag in de bosrijke omgeving van het dorpje Zeeland ca. 13 km gelopen (een paar afkortingen gemaakt). We zijn na een inleidende tekst gestart in stilte en na zo'n 30 minuten bleef het eigenlijk nog een poos stil...

De tekst vind je in de volgende 'post'.

De wandeling voert met name door het gebied 'De Maashorst'. Daarna door en langs weilanden en akkers (veel maïs en deels al omgeploegd) en naar het buurtschap 'Het Oventje'. De aarde in dit gebied is heel donker, bijna zwart, wat je nu goed kon zien. De sloten zijn bruin door de ijzerrijke bodem.

Er is een superfijn pauzepunt in de eerste helft middenin het bos, het wel was het erg druk op de fietspaden die ernaartoe leiden. Dat vind ik wel een minpuntje van deze wandeling. Pluspunt is het waterpunt aldaar waar je je flesje bij kunt vullen en waar de honden kunnen drinken. De mensen die daar pauzeren zijn ook in voor wat gezelligheid.


We hebben 1x per ongeluk en 1x bewust een stukje afgekort. De tweede afkorting zorgde er dan wel voor dat we meer 'bestraat' liepen dan de route aangeeft (maar we hadden geen zin in benauwd moerassig gebied). Al met al denk ik 13 km in 3 uur tijd, met korte pauzes, prima dus! 

Het was goed wandelweer, maar de luchtvochtigheid was toch wel hoog, waardoor het wat zwaarder wordt. Traian had daar niet veel last van, die gaat vooral op z'n instinct (wat ie nog meer af moet leren): koeien spotten en de beste manier vinden om ze te storen (wat niet lukte).

Achteraf op het terras tegenover de kerk nog wat gedronken. 

Dank allen voor de gezelligheid en het samen buiten zijn!

Achteraf thuis bleek ik mijn mobiel te missen .. Rap terug naar Zeeland gereden, en gelukkig is hij terecht! Gevonden naast de kerk door een medewerker van 'De Pastorie'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!