zaterdag 18 juni 2022

Ommetje De Kuilen, zaterdag 18 juni 2022

Hartstikke trots op iedereen (acht mensen, twee hondjes) die vandaag meeliep: met een tempo van ca. 5 km/uur hebben we 12,8 km gelopen, waarbij de temperatuur in het laatste halfuur opliep tot 29 graden C, en we toen ook nog eens door het minder beschutte deel van de route liepen. Ook mijn hondjes deden het heel goed, mede dankzij een pauze bij de grote natuurplas De Kuilen, waar ze even het water in konden en bij konden tanken, net als wij.

Misschien liepen we wel extra goed door om vóór de ergste hitte 'binnen' te zijn.. De Kuilen is een prachtige plas met zeer helder water. Er lopen grazers en het is een uitgestrekt gebied. De vele vele brem (zie: proefwandeling De Kuilen) was uitgebloeid en draagt veel zaaddozen. Dat belooft weer wat voor volgend jaar! Hopelijk kan dit gebied zo ongerept en stil blijven.

Een groot deel van de route ging ook langs het Peelkanaal. Hier was tegen het einde ook een prima pauzeplek met 3 grote banken. Verder veel door bosschages en over beschaduwde paden gewandeld.

In het dorp terug sloeg de warmte ons meteen tegen het lijf, wat een verschil met lopen in de natuur!

Nadien bij 't Centrum lekker in de schaduw gezeten en wat gebruikt. De bediening was echter zo sloom (met koffie en ijskoffie), en het duurde zo lang, dat zelfs Cees zich niet meer kon herinneren wat ie besteld had ..

Was een fijne dag, dank allen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...