maandag 6 juni 2022

Tweede Pinksterdag 2022, Reichswald ter hoogte van Milsbeek/Grafwegen

Met z'n tienen met perfect wandelweer het Reichswald in getrokken, met een paar klimmetjes vooral in het begin, mooie gezichten op de droogdalen van boven af. Door de vele regen waren de paden op sommige plekken wat blubberig, maar voor het merendeel goed begaanbaar. Het tweede deel van de route is vlakker en komt langs de voormalige loopgraven uit WOII en de Siebenstämmige Buche. In het eerste deel kwamen we langs steen Jan, de Dicke Buche, en het Goldenes Kalb.

Een klein drupje regen onderweg, hooguit 5 minuten. Daarna werd het wel wat broeieriger in deze moerassige gebieden. Een aantal paden was slecht onderhouden, ik vermoed dat dit natuurgebied moet worden.

Zeer vele sporen gezien van everzwijnen (wroetplekken); er moeten er veel verborgen hebben gezeten in de gebieden daarachter, onder de hoge varens en struiken. Ook volgens mijn honden was daar veel te beleven!

Nadien nog gezellig gezeten bij De Diepen, kortom: een perfecte dag!



Deze foto is genomen door Marian Janssen, thx!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...