dinsdag 21 juni 2022

Trage Tocht Reichswald, 21 juni 2022

Vandaag met Joke de Trage Tocht Reichswald (13 km) voorgewandeld, een prachtige, wel pittige tocht, waarvan het begin voor veel mensen van ons bekend zal zijn (vanaf kerkje De Horst via de camping en Reitstall Eckermann, alwaar maar liefst 6 veulens met hun moeders in de wei, naar het Reichswald). In het Reichswald was het klimmen (Drüllerberg en Freudenberg) en dalen, vooral ook één heel lang dalend pad, constant dwars door het bos. Alleen smalle paden gevolgd.

Naar en langs Boscafé Merlijn (helaas dicht), daarna via Breedeweg naar De Bruuk (theetuin ook helaas dicht) en via het Sigeunerpadje weer naar De Horst (snackbar helaas ook dicht en Café Oomen ook ...).

In het Reichswald veel kwetterende vogels en hoge varens, verder heerlijke stilte, ook geen andere mensen tegengekomen. In De Bruuk vooral nog de lichtpaarse orchideeën gezien. 

Deze wandeling staat op 30 juli op de agenda! Door de hoogteverschillen was ons tempo wat langzamer: iets meer dan 4 km/uur. Een mooie aanvulling op ons repertoire.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...