zaterdag 23 juli 2022

Proefwandeling: Door het Oventje, de kleine tocht, Zeeland, zaterdag 23 juli 2022

Vandaag zo'n drieëneenhalf uur onderweg geweest, samen met Bart en de hondjes in de omgeving van Zeeland NB. De wandeling was 14 km lang. Het eerste deel ging voornamelijk door de bossen, door natuurgebied De Maashorst. Daarna langs buurtschap Het Oventje (en Voor-Oventje) en via wijstgebied (= geologische breuk in de bodem) terug naar Zeeland, alwaar een terrasje op ons wachtte. Een mooie toevoeging aan ons repertoire! 

De wandeling kent ca. anderhalf miniheuveltje en het zijn voornamelijk goede bospaden plus grindpaden of verharde weg, dus geen moeilijkheidsgraad, vonden wij. Al waren de grindpaden wat lastig voor Bart met open sandalen. Opvallend was dat vele optrekjes c.q. boerderijen rietgedekt waren.

De honden konden helaas weinig plonzen, want de weinige sloten stonden droog en het was toch best warm, doordat er nauwelijks wind stond. Sommige langere paden waren pal in de zon (tweede helft).

Heel aardig: in de eerste helft kom je langs een watertappunt in de bossen, waar de flesjes gevuld kunnen worden. Hier werd gretig gebruik van gemaakt door fietsende toeristen en door ons natuurlijk.

'Hooiberg' onderweg, gemaakt om het boerenlandschap te verfraaien

Maashorst
Foto: Bart Meerdink



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...