zondag 10 juli 2022

Trage Tocht Ewijk, ca. 11 km, zondag 10 juli 2022

Vandaag o.l.v. Bart Meerdink de Trage Tocht Ewijk (Rob Wolfs) gelopen. We waren met 13 mensen en 3 hondjes. Gestart vanaf het mooie oude slot Doddendael. We liepen in de prachtige uiterwaarden langs de Waal, tussen Ewijk en Beuningen. Het eerste stukje richting Waal was voor wandelaars niet echt goed doorgankelijk, veel brandnetels/ bukken en bodem met gaten, dat doen we volgende keer anders (het is heel eenvoudig om een stukje hoger te lopen en toch te blijven struinen, en iets later door te steken naar de Waal). Dus deze wandeling houden we erin! Iedereen was erg enthousiast!

In dat gebied ook de indrukwekkende Rode Geus-runderen met stieren en kalveren, die zich gelukkig niet bedreigd voelden door ons noch door de drie hondjes. Konikpaarden zouden er ook moeten zijn, maar heb ik niet gespot.


Op de veerstoep bij het pontje naar Slijk-Ewijk stuitten we op een romantisch gedicht van Tim Pardijs:



Onderlangs de dijkhelling zagen we een uitbundig zomers bloementapijt (paars/geel/wit). En we kwamen nog een groepslid (Helga) tegen die een fietstocht maakte in het gebied! En tot onze verrassing nog een energieke aanspanning met één Fries paard, fier dravend onderlangs de dijk.. Heerlijk.

Foto: Jolanda Roks

Aan het einde van de wandeling bij het slot in het Wijndomein (buiten bij de nieuwe wijngaard) nog gezellig wat gedronken. Wel wat negatieve puntjes over de combinatie toilet in combinatie met catering, die ik door zal geven.
Dank allen voor de gezelligheid en Bart dank voor het gidsen, het was een prachtige wandeling!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...