zaterdag 2 juli 2022

Zaterdag 2 juli 2022, Gennepse Heidetocht 14 km

Vandaag met z'n veertienen en twee hondjes gelopen, startend vanuit Ottersum: over de Looierheide, Gennepse bos, langs de Niers, door het historische vestingstadje Gennep en via de kademuren weer terug naar Ottersum. Het was warmer dan ik had ingeschat, gelukkig waren er ook schaduwrijke paden. 

Het tempo was ruim 4,5 km/uur, sommige stukken waren wat zwaarder door het mulle zand en wat klimmetjes.

In Gennep gepauzeerd op het plein voor het pittoreske gemeentehuis (in gebruik voor een bruiloft), waar de prijzen op het terras helaas wat minder pittoresk bleken te zijn .. 

Na afloop hebben enkelen nog een ijsje gegeten bij Heldro's IJS, waar een wachtrij stond. De houtsnijkunst onderweg in het Gennepse bos is echt de moeite waard om eens langs te lopen. De honden konden even plonzen in een poel en in de Niers. 

Vier mensen verkozen het wandelpad boven het struinpad langs de Niers. Sofia vond dat maar niets en wilde de groep bij elkaar houden door heen en weer te rennen naar boven en naar beneden.

Het was een prachtige en heel gezellige wandeling, dank allen!

 Foto: Gonny Wolters






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...