zaterdag 8 oktober 2022

Trage Tocht Milsbeek, zaterdag 8 oktober 2022

Vandaag met 10 mensen (één aspirant-lid) en 2 hondjes gelopen vanaf Eetcafé De Diepen: eerst flink klauteren door het Reichswald, daarna via de Jansberg de weg over richting Milsbeek en (weer de weg over) Mookerplas. Vanaf de Mookerplas richting Middelaar en aldaar langs die Tielebeek 15 minuten in stilte gelopen. De Tielebeek is behoorlijk lang, fijn om daar met een zonnetje op het hoofd en prachtige wolkenluchten door de weilanden te lopen, met lekker buiten grazende koeien (en paarden).

Het was een echte herfstwandeling, met vele eikels, beukennootjes, tamme en wilde kastanjes en verschillende soorten paddenstoelen. Ook een paar vogelspotters gespot die bij de vijvers van de Jansberg het ijsvogeltje probeerden vast te leggen op camera..

Daarna via Milsbeek en Dikke Dame-statue door het natuurgebied de Diepen/Koningsven en onderlangs de Jansberg (door het bos) weer terug naar het restaurant.

De meesten waren best moe aan het einde, we hebben in een goed tempo gelopen, met de zwaarte vooral in de eerste helft. De honden hebben lekker genoten van het water van de Mookerplas (Grote Siep).

Op het terras van De Diepen bleek het windje toch wel wat koud te zijn, als er geen zon was. Maar het was gezellig en we hebben een prachtige gevarieerde wandeling gelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...