zondag 2 oktober 2022

Zondag 2 oktober, Wandeling Dijk van een Wijf, Gendt

Vandaag met 9 vrouwen, 3 mannen en 2 hondjes langs de Waaldijk en door het natuurgebiedje gelopen bij Gendt, vanaf Camping Waalstrand. Een deel van de groep liep een stuk onderlangs de dijk. Vanaf de picknicktafel richting de zandwinning hebben we een poos in stilte gelopen, en op dat stuk vele ganzen gespot en gehoord. 

Ik ben altijd weer onder de indruk van de grootte van het zand- en grindwinningsbedrijf K3 Delta, steenfabriek Rodruza, waar gisteren een (succesvolle) open dag was geweest. De bedoeling is dat het gebied weer wordt teruggegeven aan de natuur (en deels voor recreatie gebruikt gaat worden). De das en de bever zijn al terug in het gebied en ook zijn er al bijzondere planten gespot (bv. de kaardebol).

Zand- en grindwinningsbedrijf K3 Delta

Na de vele regen van afgelopen week boften we met het mooie, vooral zonnige weer, en we waren precies terug toen er een paar druppels regen vielen. 

Prachtige natuur en uitzichten over de Waal richting Kekerdom, koeien, konikpaarden en twee kolossale stieren in de wei.

We hebben 10 minuten gepauzeerd, het was een makkelijke en vlakke wandeling, en kwamen uit op ca. 4,8 km/uur, een prima tempo dus, al was het voor een enkeling wat te vlot, bleek.

Dijkwijf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...