woensdag 1 maart 2023

Dinsdag 28 februari, proefwandeling: Trage Tocht Hernen

Het allerleukste dat je op je verjaardag kunt doen, is wandelen in goed gezelschap! Dus, gisteren samen met Joke en Bart de Trage Tocht Hernen voorgelopen, een tocht met allerlei lusjes, van 16 km. De tocht loopt in de omgeving Bergharen/Leur/Hernen. Dit is een gebied met niet veel oppervlakte, vandaar de vele lusjes, maar wel érg mooi en afwisselend. Startend bij het kasteel van Floris, Hernens bos, daarna richting Bergharen, langs akkers, de molen, water, heide en over plattelandsweggetjes naar het statige dorpje Leur. Helaas bleek onze 'geplande' pauzeplek (Leurse Hof) op dinsdag gesloten, maar op een bankje in de warme zon was het ook goed toeven. 

Het was fantastisch weer, stralend blauwe lucht, maar wel met een koude wind. Maar op plekken in de luwte was het super.

Natuurlijk in het laatste deel, als de vermoeidheid toeslaat, even wat lopen zoeken. Al met al ruim 4 uur gelopen, inclusief pauzes en zoeken, met een tempo van ca. 5 km/uur. Ook Lorenzo heeft weer wat eelt onder z'n pootjes erbij verzameld..

Deze wandeling staat op 19 maart a.s. op de agenda.

De foto van het houtsnijwerk (Hernen) heeft Bart genomen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...