zaterdag 11 maart 2023

Zaterdag 11 maart: Ommetje Mookerheide met Marian

Na een week met regen en sneeuw hebben we, onder leiding van Marian Janssen, onder een fijn lentezonnetje weer een erg mooie route gelopen vanaf het Nederlands Wijncentrum in Groesbeek. 

De route gaat langs de Waco-Glider, de aspergevelden en daarna via de Papendalseweg (De Bisselt) naar de Mookerheide. Op de Mookerhei lagen nog wat restjes sneeuw, maar niet eens heel veel. Ook veel sporen van de wilde paardjes, maar (helaas) nergens gespot. Prachtige uitzichten weer richting Cuijk! 

Na wat klimmen en dalen op de Mookerhei zijn we door het bos richting Het Zwaantje gelopen en even gepauzeerd bij het kapelletje, waar drie IJslandse paardjes vrolijk langs kwamen wapperen. De Papendalseweg, Christoffelweg en Apostelweg wijzen hier op de rooms-katholieke invloeden in dit gebied. Toen met een brede lus door het bos teruggelopen naar het Wijncentrum. Daar konden we terecht op het terras, met een zonnetje erbij was dat goed te doen, alhoewel de wind nog wat fris was.

Dank Marian weer, voor deze leuke variatie op het Ommetje Mookerheide, het was. ca. 10,5 km en we liepen in een prima tempo.

Deze foto's heeft Bart onderweg genomen, thx!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...