zaterdag 25 maart 2023

Zaterdag 25 maart 2023, Paardenpadommetje De Horst/Reichswald

Vandaag met lekker Hollands weer (buien afgewisseld met zon en stevig windje) 11 km gelopen (kleine omweg i.v.m. blubber) vanaf de kerk op De Horst over het Presessiepaedje, langs de pensionstalling/camping van Sommers en in Duitsland langs Reitstall Eckermann, het Reichswald in. Daar was het in eerste instantie wel wat blubberig, maar op de verharde paden viel dat reuze mee. Kuitenbijter Freudenberg, daarna via het leuke smalle (nu wat glibberige) paadje naar beneden en langs hekwerk/rode poort en Ketelstraat weer naar de kerk. 

Er waren zowel in het Reichswald als langs de Ketelstraat (akkers) véél wroetsporen van wilde zwijnen te zien. Op het ooievaarsnest op De Horst in ieder geval één ooievaar gespot. 

Bij Wijnboerderij De Plack (John en Virginie) hebben we hun seizoen warempel geopend! We konden in de tent terecht, naast de kippen (erg spannend voor Lorenzo..). 

Marnie deed het érg goed, heeft grote delen van de wandeling losgelopen en wil duidelijk graag iedereen van de groep in zich opnemen.

Al met al een geslaagde zaterdag en persoonlijk vond ik het super wandelweer met een lekker windje, in het Reichswald hoorde je de wind flink ruisen door de bomen .. En niemand tegengekomen! 

Wel een puntje van aandacht: bij het verzamelen is het prettig en sociaal als je niet iemand in z'n eentje laat staan wachten buiten, maar ook gewoon uit de auto komt. Ik heb mensen hierop aangesproken. 

Bart, bedankt voor deze leuke foto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...