zaterdag 8 april 2023

Krombeuken- en Hoenderberg-route, zaterdag 8 april 2023

Vandaag, op witte zaterdag, met z'n zevenen (helaas één verslapen afmelding..) de twee wandelroutes van Staatsbosbeheer gelopen in de bossen van Groesbeek vanaf HRC De Wolfsberg. Het eerste deel (Krombeuken, ca. 3,5 km) is een mooi, stil, wat natter gedeelte in de bossen, tussen de twee wegen: Heumensebaan en Mooksebaan. Hier vooral naaldbomen en wat nieuwe aanplant van loofbomen. 

Daarna de Heumensebaan/Rijlaan weer overgestoken om de witte route (Filosofenroute) van SBB te volgen (7 km) richting Muntberg c.q. Hooge Hoenderberg, maar dat was soms even wat verwarrend, doordat de route omgelegd (b)leek te zijn en de bewegwijzering uit twee verschillende aanduidingen bestond. Maar, uiteindelijk hebben we toch mooi in totaal de geplande 10,7 km gelopen die ik in m'n hoofd had en zijn goed teruggekomen bij het startpunt. 

Door het kleine clubje ontstond gaandeweg als vanzelf een stukje stilte, waarin we lekker in een zelfde tempo liepen en de natuur goed konden zien, ruiken en horen. 

Bart kwam helaas best hard ten val, door het struikelen over een boomwortel. Gelukkig alle EHBO ter plekke en geen ernstig letsel. Via de tuin van De Wolfsberg kwamen we terug en daar op het terras met z'n zessen nog wat gedronken en ijsje gegeten, onder de warmtelamp (goed voor de spieren..).

Ook Marnie deed het weer hartstikke goed, zo leuk om te zien!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...