zaterdag 22 april 2023

Trage Tocht Bemmel, zaterdag 22 april 2023

Vandaag met een klein maar dapper clubje (4 heren, 3 dames en 2 hondjes) gewandeld in de Bemmelse Waard, vanuit Bemmel city tot rand park Lingezegen/Sprok; een prachtige wandeling door de uiterwaarden en langs de diverse wateren en de zandwinning (van Gendt). 

Bij de strandjes kon Lorenzo lekker even zwemmen en stokken ophalen en maakte Marnie kennis met het staan in (iets) golvend water. Het weer was lekker zonnig en zelfs wat klam.

In de eerste helft waren sommige stukken nog best blubberig, maar er zitten ook stukken verharde weg (zonder auto's) in deze route. In de tweede helft is het onderlangs de dijk best lastig lopen (schuin), maar zoals we weten houdt Rob Wolfs van de Trage Tochten ervan om ieder stukje grasland 'te benutten'. Wat ook wel weer fijn is omdat op de dijk er best hard gereden wordt door auto's en wielrenners.

We hebben aan het strand gepauzeerd en nog een paar keer kort tussendoor. Het tempo was gemiddeld 4,8 km/uur, prima dus!

Sommige stukken in stilte gelopen, aan het einde hoorde je de merels prachtig fluiten, en warempel, net toen we op het terras van 'De Buren van', arriveerden, begon het te motregenen. Maar we konden buiten zitten onder de tent, met koffie, ijs en een biertje (voor mij).

Dank Bart voor de leuke foto langs deze mooi begroeide dijk:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...