zaterdag 1 april 2023

Stiltewandeling Zyfflich, zaterdag 1 april 2023

Ondanks de matige (natte) weersvoorspelling zijn we met z'n negenen (plus twee hondjes) om 11 uur gestart vanaf de Thornse Molen, voor een stiltewandeling van ca. 7 km. 

We begonnen met een klein buitje, maar niet heel ernstig. Over het fietspad (langs de mooie beelden) gelopen naar het overdekte pleintje in Zyfflich City. Aldaar even gepauzeerd. Daarna was het de bedoeling om een volgende stop in de beeldentuin Nieuw Begin te maken, maar deze locatie was vandaag niet toegankelijk. 

Bij Zyfflich twee verschillende ooievaarsnesten mét bewoner(s) gespot.

Vervolgens zijn we, tijdens een échte regenbui, naar het Wylermeer gelopen, hier was het op het heengaande pad behoorlijk blubberig, maar dat kon ook niet anders na de laatste natte dagen. Langs het Wylermeer konden we enkele (professionele) vissers met rubberen bootjes spotten. Op een gegeven moment ontstond hierdoor een prachtig plaatje (met de Duivelsberg als achtergrond), als uit olieverf gemaakt in de tijd van de Romantiek. Op het laatste stuk ging het weer wat meer regenen, mijn hondjes zagen er inmiddels uit als verzopen katten, maar liggen nu thuis lekker na te soezen, op te drogen en te dromen ..

Bij de Thornse Molen nog wat gedronken, prima, maar echt vriendelijk naar mensen met hondjes zijn ze daar niet.

Het lopen in stilte was ons allemaal heel goed bevallen. Het tempo was ook heel stabiel, rond de 5 km/uur. Op gezette tijden konden we elkaar iets aanwijzen en tijdens de korte pauzes even wat (bij)gekletst. 

Al met al hadden we alle negen een goed gevoel over deze 2e (1e échte) stiltewandeling en we vonden het zéker voor herhaling vatbaar!

Dank Jolanda, voor onderstaande foto's!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...