zondag 30 april 2023

Proefwandeling Oeffeltse Weidentocht, zondag 30 april 2023

Vandaag met dat prachtige weer kon ik echt niet stil blijven zitten, dus samen met trouwe proefwandelaar Bart en de twee hondjes een nieuwe route gelopen: De Oeffeltse Weidentocht van 15 km, een wandeling door de uiterwaarden (weiden) van de Maas bij Oeffelt en door natuurgebied De Vilt bij Beugen. De Vilt kennen we van de wandeling die in Beugen start. 

Omdat ik heel verstrooid bij de kerk in Mill zat te wachten en Bart keurig op tijd bij de kerk in Oeffelt (wat het startpunt is) stond, waren we elkaar ws. nooit tegengekomen. Gelukkig zijn er mobiele telefoons.. 

In de Oeffeltse weiden lopen runderen, maar ook drie Belgische (of Zeeuwse) paarden, van wie één ons heel interessant en aardig vond, maar Lorenzo en Marnie vonden dit toch wel minimaal 80 maatjes te groot. Ook werden we nog door twee aanspanningen ingehaald en waren er meer ruiters te paard.

Heel fijn gelopen, beetje verbrand, aardige mensen tegengekomen die ook van het mooie weer genoten. 

Na ruim drieëneenhalf uur kwamen we, wel enigszins vermoeid, weer bij de kerk aan. Deze wandeling is echt een aanrader en komt dus erbij op het repertoire!

Deze foto heeft Bart gemaakt:



En deze komen van de site: Klik Print en Wandel:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...