zaterdag 20 mei 2023

Raamdal - de kleine tocht, Gassel, zaterdag 20 mei 2023

Vandaag met 13 man/vrouw en 2 hondjes (waar blijft de rest van de viervoeters..?) 13 km gelopen vanaf de kerk in Gassel, door het bos en langs de Graafsche Raam richting Escharen, waarbij we natuurlijk ook door de natuurgebieden Maurik en de Langven kwamen. De 'wilde' paardjes aldaar hadden een plekje als in het Walhalla: 'vrijheid', weide, kruiden, zon en schaduw en zelfs water waarin een enkel paard verkoeling zocht. Zo leuk om te zien! Meerdere ruiters tegengekomen met IJsco's (IJslanders): te voet, onder het zadel en later nog op afstand een aanspanning met een ander soort ras.

We hadden een goed tempo van ca. 4,8 km/uur en de sfeer zat er goed in. Na Escharen gepasseerd te zijn hebben we 10 minuten in stilte gelopen. Daarbij kwamen we langs veelbelovende bruine akkers, en aan het einde langs een actieve hondentrimbaan. De vogeltjes deden hun uiterste! Bij de poeltjes ook een prachtige reiger gespot.

Helaas was de door mij beloofde snackbar met drankautomaat ondanks hun eigen beloftes die op het raam geplakt stonden, niet open. Dus we zijn na de wandeling onze eigen weg gegaan en het drankje thuis smaakt daardoor des te beter!

Dank allen weer!

De foto's zijn alle gemaakt door Jolanda Roks, dankjewel!





De fotografe van bovenstaande foto's met Lorenzo



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...