maandag 29 mei 2023

Tweede Pinksterdag 2023, Oeffeltse Weiden-tocht

Vandaag vanaf het bijzondere kerkje in Oeffelt de mooie Weidentocht gelopen, door de Oeffeltse Weiden, langs de Maas en door natuurgebied De Vilt bij Beugen. We waren met z'n zessen plus mijn hondjes, en het was erg gezellig. We liepen in een tempo van ca. 4,8 km/uur. We hebben een paar keer kort gepauzeerd, o.a. aan de Maas en bij de Vilt (water). De wind gaf gelukkig verkoeling, want ondanks de berichten was het best warm en op sommige plekken broeierig, waar de zwaluwen ook heel laag vlogen, wat zou betekenen dat het weer daar verandert (de insecten vliegen daardoor ook lager). 

Bij Beugen ook een ooievaar plus jong op het nest gespot.

In het tweede deel van de weilandenroute stond het gras al behóórlijk hoog en was het pad minder belopen, zodat het wat struinen werd. De (vele) maasheggen waren ook al behoorlijk uitgelopen, maar de structuren waren nog heel goed te zien bij sommige en zeker bij de maasheggen waar afgelopen jaar gevlochten is en waar de naamkaartjes bijstaan van de vlechters.

Wel jammer dat er weinig horeca is in Oeffelt, en het snackpoint was pas vanaf 15 uur geopend. Dus toch maar naar huis gereden, al hadden we met z'n drieën na bijna 15 km best zin in een drankje c.q. ijsje..

Er waren natuurlijk meer mensen die op deze vrije dag van de mooie natuur genoten, maar het ging allemaal zeer gemoedelijk en vriendelijk onderweg. 



'De schaatser' bij De Vilt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...