zaterdag 6 mei 2023

Zaterdag 6 mei, Trage Tocht Ooij

Deze prachtige wandeling ging door de Circul van Ooij, De Groenlanden en een stukje langs de Bisonbaai. Met 4 mannen, 6 vrouwen en 2 hondjes hebben we vandaag deze tocht van 13 km gelopen. 

Het is een tocht met prachtige uitzichten richting de stuwwal, de polder bij Persingen en de stad. En natuurlijk de kruidenrijke groenstroken, poeltjes en bloemrijke oevers. Wat bijzonder wonen wij toch in deze regio! 

Onderweg passeerden we enkele 'gewone' rijpaarden, wilde, erg vriendelijke konikpaarden en later nog jonge 'gewone' koeien, die wel zin hadden om wat te spelen, ze weten zelf dan ook niet dat ze 'gewone' koeien zijn, geen wilde .. 

Over de oorsprong van het aparte klinkerweggetje bij de Groenlanden (Langstraat) kan ik alleen vinden dat deze huizen gebouwd werden bij een steenfabriek. Om de uitkijktoren aldaar te beklimmen had alleen Bart nog puf, zie hieronder de leuke foto.

Onderweg regelmatig kort gepauzeerd. Het was best warm en wat drukkend, waardoor het voor sommige lopers wat zwaarder leek dan anders. Ook de bodem was niet overal even prettig om te lopen, vooral bij de ingang van de Bisonbaai was het kiezen tussen struinen over keien óf met de enkels in de blubber... Uiteindelijk met een tempo van ca. 4,8 km/uur gelopen, dus precies goed!

Marnie heeft laten zien dat ze in het water plonzen leuk vindt en Lorenzo heeft weer lekker kunnen zwemmen. 

Achteraf nog bij de Spar in Ooij ijsjes gehaald (dank Bart) c.q. ons eigen drankje, en op het aldaar geïmproviseerde terrasje gezeten.

Dank allen!

En dank Bart voor deze leuke foto's!

Vanaf de uitkijktoren Groenlanden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...