zaterdag 27 mei 2023

Stiltewandeling zaterdag 27 april, Ven-Zelderheide

Verzameld bij het mooie kapelletje, vier van ons (waaronder ik) waren maar nét op tijd .. We waren met z'n negenen en natuurlijk mijn twee hondjes.

Vanaf de kapel ben je vrij snel bij het Reichswald. Onderweg ernaartoe een mooi uitzicht over de enorme zandwinning. 

Bij de slagboom het bos ingelopen, en met wat bochtjes gelopen tot de Kartenspielerweg. Vanaf hier bij perceel 24B (2e ingang) verder het bos in gelopen, tot de poort. Van daaruit via de Grensweg (zandpad) teruggelopen naar Ven-Zelderheide. 

Prachtige akkers (gerst) en ingezaaide akkers (wordt nog een verrassing). 

In het dorp zelf kom je vrij snel langs het Koffiekeetje, waar de gastvrouw aanwezig was, en we koffie, likeurtje en appeltaart gegeten en gedronken hebben. Heerlijk koel om daar even binnen te zitten, want het was al best warm onderweg!

De stilte onderweg is weer goed bevallen, zelf loop ik dan wel het liefst wat meer achteraan om ook geen geluid van andere voetstappen te horen... Prachtig veel vogels gehoord, prachtige vergezichten en dat zomaar zo dichtbij huis! Wat meer gepauzeerd om toch ff wat te kunnen delen met elkaar. 

De hondjes deden het prima, Marnie luistert inmiddels echt goed en Lorenzo rook van allerlei spannends.

Sfeer prima, kortom: een fijne dag!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...