zondag 9 juli 2023

Proefwandeling zondag 9 juli: Groene Wissel Sint Anthonis

Vandaag met Joke en onlangs aangesloten lid Mitra de GW Sint Anthonis voorgelopen, een wandeling van 17 km door het Sint Anthonisbos en de Ullingse Bergen (dit zijn geen bergen, maar is heide). Het lopen over deze heide was best pittig, want mul zand, zodat we de iets hardere ondergrond hebben geprobeerd te pakken.

St. Anthonis is een gezellig brinkdorp, van waaruit je zó in de mooie natuur zit!

In het Anthonisbos zijn we op een gegeven moment de draad kwijtgeraakt, wat wel weer voor unieke momenten zorgde ..😖😂 (Gelukkig heeft niemand ons op de foto kunnen zetten toen we over de hekken klommen, die ons scheidden van de twee luierende, enigszins verbaasde, koeien in het gras en waar we achteraf gezien, ook hélemaal niet hadden moeten zijn, waarna nog wat struinen door de bramenstruiken..)! 

Het was met deze hoge temperatuur (30 graden) best een uitdaging, maar, op wat vaker ingeplande pauzemomentjes na, ging het best goed. Joke en ik hadden het wel even nodig om ergens in de schaduw op onze ruggen de lucht te bestuderen. 

Effe zwaar bijkomen, Joke en ik

Ook voor mijn hondjes en vooral voor Lorenzo, die toch wat ouder wordt en dikker in het haar zit, was het pittig.

Maar gelukkig, géén fata morgana vlak voor het einde, maar échte horeca ('De Heksenboom'), waar we fijn bij konden komen onder het genot van een paar alcoholvrije biertjes en waar de bediening vlot en vriendelijk was.

We vielen met onze neus in de boter, want het was flink feest vandaag in het dorp voor kinderen én volwassenen, met allerlei leuks te doen en volle terrassen (en veel geluid).

Gelukkig stonden onze autootjes daar niet middenin, dus gelaafd na het horecabezoek waren we al snel weer thuis.

Rond de 17 km met een prima tempo, ondanks de warmte. Dank Joke en Mitra!!

Het is een erg mooie en lange natuurwandeling, en een prima aanvulling op het repertoire van En Route! Dank Mitra, voor de leuke foto's en de video!

Omdat vooral het eerste stuk van de wandeling pal in de zon is, zonder schaduw, en er geen enkele zwemmogelijkheid is voor de honden om af te koelen, is hij minder geschikt om zomers te lopen, en plannen we hem begin van de herfst in.

Heen en weer ...

Naaldbos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...