maandag 31 juli 2023

Trage Tocht Kranenburg, zondag 30 juli 2023

Gisteren met z'n elven en twee hondjes gestart vanaf het Tourist Info Center in Kranenburg, naast het draisinestation. Enige verwarring over de starttijd (door mij) en een enkeling was aan de late kant vertrokken..

We liepen eerst over het oude klinkerpad rondom het dorpje, met de mooie vestingmuur en de oude kerk. Daarna kom je vanzelf in het natuurgebied de Kranenburger Bruch, waar het altijd weer erg mooi is. Even gestopt bij de vogelkijkhut. Via een zeer stil Frasselt liepen we het Reichswald in, waar het ook heerlijk rustig was, een enkele fietser of mountainbiker. Om daar extra van te genieten hebben we 10 minuten in stilte gelopen.

Er was slechts een drupje regen verwacht, maar dat bleek een hele hoosbui te zijn, die we op onze hoofden kregen! Maar aangezien wij niet van suiker zijn, was dat een extra 'beleving' bij deze wandeling.

En ja hoor, weldra brak de zon door en tijdens het zwaarste deel van de route (Drüllerberg) was het weer droog. Daarna via wat gekronkel het bos uitgekomen bij de mountainbikekuil, om tussen graan- en maïsland terug te lopen naar het draisinestation, waar we prima konden zitten. (En waar ze Erdingerbier 0,0% van de tap hebben..). Een mooie tocht in goed gezelschap!

Deze foto's heeft Bart onderweg genomen:




 Deze foto's komen van Lianne:

Bij de hut in het natuurgebied



En deze foto's heeft Mitra genomen:
Laatste stuk door de velden


Marnietje, áltijd hongerig..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...