zaterdag 15 juli 2023

Wandeling Kiste Trui, variatie op de 15 km, namelijk 16,5 km, opus 1

Vandaag startend vanaf de kerk in Middelaar, waar net een rouwstoet in stijl aankwam (met twee Friese paarden die de wagen met de kist trokken) met z'n negenen. Na de ronde Mookerheide besloot Petra om terug te lopen wegens een blessure, dus toen waren we nog met z'n achten. 

Eerst rond de Mookerplas, waar Lorenzo lekker gezwommen heeft en Marnie gepootjebaad. Daarna via de Broekweg (gelukkig afgesloten voor auto's) naar het pad dat door de weilanden naar de N271 gaat. Daar overgestoken, en via de Startsedalweg zijn we linksom de Mookerheide op gegaan. Hierbij had ik me vergist in de uitgang richting Papenberg, waardoor we weer uitkwamen waar we erin gegaan waren en de route ca. 1,5 km? langer werd. 

Hier via het bospad linksaf (Startse Dal) en Zevendalseweg naar De Bisselt gelopen, Biesseltsebaan. Daar gepauzeerd bij het kapelletje. 

Na deze pauze een variatie op de route gedaan door het Groesbeekse bos, waarna we weer op de hoek van de aspergevelden uitkwamen (Zandboan) en toen zijn we (weer op de echte route) de Zevendalse Baan ingeslagen, tot het bord: De Jansberg, waar we onder De Kiekberg langs (Apostelweg) weer naar de Zevendalseweg zijn gelopen.

Met dit kleine clubje ontstonden er onderweg spontane 'stiltes', en dan hoor, zie en ruik je de natuur nog beter!

Terug aan de overkant van de rijksweg hebben we, omdat we toch maar met z'n achten waren, gepauzeerd op het terras van Klevers. Daarna de 'laatste loodjes' terug naar Middelaar.

Het gemiddelde tempo was 4,7 km/uur.

Het was een geslaagde wandeling en deze variatie houd ik erin!

Dank Bart voor de leuke foto's en het stukje navigeren!

Mookerplas

Mookerheide, deels een beetje in bloei


En Mitra,  bedankt voor onderstaande foto's!



                                                    Jan en Monique


Rustpunt bij het kapelletje Biesseltse Baan

Mookerheide








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...