zondag 2 juli 2023

Zondag 2 juli 2023: Trage Tocht Berg en Dal

Vandaag met z'n dertienen en twee hondjes onder leiding van Jeanette gelopen door de prachtige bossen rondom Berg en Dal, met diverse beklimmingen en afdalingen in het gebied Duivelsberg, Filosofendal en door de Elyzeese Velden. De start was bij het Fletcher-hotel aan de Zevenheuvelenweg. Dit is een punt op de officiële route, dat Jeanette als startpunt gekozen had.

Na De Duivelsberg liepen we door het Meerwijkgebied en het But-bos (met ook nog wat klimmen en vals plat) en bovenlangs via de Flierenberg terug naar de Holthurnsche Hof. Iedereen kon het goed aan vandaag. 

Door een slordig foutje van mij stond de nieuwe deelneemster om 11 uur te wachten bij het startpunt terwijl wij al liepen (halfuur eerder gestart), maar grappig genoeg konden we haar heel gemakkelijk oppikken bij de slagboom in het bos achter de Heksendans. 

Het was perfect wandelweer, bij het verzamelen was het best wat fris, maar onderweg juist weer wat drukkend en soms best warm in de zon. 

Na afloop hadden we duidelijk te snel gelopen, want het Fletcher-restaurant was nog niet 'klaar' voor ons. Dus daar moesten we even wat geduld betrachten, zittend op het terras. Ook het afrekenen ging niet heel soepel, maar misschien hadden ze gewoon hun dag niet echt.

Deze route kunnen we de volgende keer best in z'n geheel lopen, we hadden nu één klimmetje achterwege gelaten. 

Al met al 12,5 km met een tempo van tegen de 5 km/uur.

Deze foto's heeft Lianne genomen onderweg, thx:








En deze foto's komen van Bart, thx:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...