zaterdag 22 juli 2023

Zaterdag 22 juli 2023: Stiltewandeling De Bruuk

Vandaag met z'n zessen en twee hondjes de mooie route gelopen door het natuurgebied De Bruuk (bij De Horst) en een stukje Duitsland (bij Boscafé Merlijn).

Het was een mooie, niet-zware wandeling, met veel stilte om ons heen, wat vogels, Lorenzo rook wel van allerlei wild op sommige plekken, sporen in de grassen langs de paden ook van wild. 

Het enige 'wild' dat wíj zagen waren kalkoenen en varkens (buiten) bij een boerderij, waar Marnie op de terugweg meende wel even rond te willen struinen. 

En natuurlijk de kipjes, sierduiven, hondjes en ganzen bij Boscafé Merlijn, waar we achteraf wat gedronken hebben. Het was er lekker relaxed en ik kan me daar zómaar een avondje voorstellen met hélemaal niks, alleen de natuur (en een wijntje), wat dan weer mooi aansloot op de stiltewandeling.

Onderweg zelf ditmaal gedacht aan wijlen mijn (voormalige) overbuurman en IVN-natuurgids Henk 'Kiek Dor!' Eikholt. We kwamen langs het bankje met zijn uitleg over de wilde orchidee, verder langs het Voyerbankje en het Zwambankje.

Het was gezellig, het tempo was prima en het gezelschap goed. Dank allen! 

Onderstaande foto's zijn door Jolanda (groepsfoto door medewerker Merlijn) genomen, thx!






Hollandse gebakken appeltaart, maar een Duitse portie voor Jolanda en Bart, bij Merlijn





En deze foto's heeft Mitra genomen, dankjewel!

Proost!


Prachtige graanvelden langs de Heiland

Ingang De Bruuk/Botterpot

Jolanda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...