zaterdag 21 oktober 2023

Zaterdag 21 oktober: proefwandeling Trage Tocht Mook

Met z'n vieren, Cees, Bart, Lianne en ik plus één hondje, hebben we vandaag de proefwandeling 'Trage Tocht Mook' gelopen, een lange boswandeling van ca. 14 km, met wat klimmen en dalen en op het einde over de Heumense Schans. 

Het is een wandeling door de bossen van Groesbeek, sommige delen van het bos dateren zelfs uit de 16e eeuw, andere delen uit de 19e eeuw. We kwamen langs het grotje van De Hooge Hoenderberg en over de Muntberg en de Wolfsberg, plus natuurlijk een stukje Mookerheide.

Het was práchtig wandelweer, ondanks de vele regen van gisteren hadden we daar niet veel last van op de bospaden, omdat het voornamelijk zandgrond is. Daarom is deze wandeling geschikt voor najaar/winter.

Wat opviel waren de vele vele tamme kastanjes al dan niet met bolster. We kwamen een verzamelaarster tegen die deze prikbolsters in haar tuin legt tegen ongewenst bezoek van katten. Idee!

Het was een mooie en gezellige natuurwandeling en hij staat op 3 december op de agenda!

Helaas ligt station Molenhoek/Mook (startpunt) niet in de buurt van horeca, dat is het enige minpuntje van deze wandeling.

Dank Bart voor deze foto's!

Oeh Halloween (Cees bij het grotje)

Lianne, Marnie en ik

Heumense Schans

En dank Lianne voor onderstaande foto's:











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...