zaterdag 28 oktober 2023

Zaterdag 28 oktober, wandeling Zeeland: Door het Oventje, de kleine tocht

Vandaag met z'n achten (helaas één afmelding wegens griep) en één hondje in de mooie omgeving van het dorpje Zeeland gelopen: de Maashorst, en door het Oventje. 

Het was enigszins fris bij de start door een koud windje, maar eenmaal in het bos én warmgelopen was het weer eens perfect wandelweer, met zelfs af en toe een zonnetje erbij. 

Onderweg had Bart nog eerste hulp nodig nadat de glazen fles chocolademelk in zijn tas kapotgegaan was, en hij met een vinger in een scherf pakte. Gelukkig heeft de akela van de groep altijd pleisters mee en was er een andere tas beschikbaar, maar de tas die 40 jaar (!) trouwe dienst had gedaan hebben we achter moeten laten in een prullenbak.

In het laatste stuk van de wandeling was het (zoals verwacht eigenlijk) behoorlijk nat, en zelfs zo nat dat we terug moesten lopen omdat daar alleen met zwemvliezen en een duikpak door te komen was.

Na afloop met z'n allen nog wat gedronken (voor het eerst na de zomer weer binnen..). In een prima tempo ruim 14 km gelopen, nu lekker onderuit!

Dank Bart voor de twee foto's!

Te nat ..., dit was het pad



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...