zondag 1 oktober 2023

Zondag 1 oktober, de Groespeelroute

Vandaag, 1 oktober met een temperatuur 's middags van tegen de 25 graden Celsius, de 15 km lange Groespeelroute gelopen vanaf de kerk in Mill. We waren met z'n negenen plus één hondje..

De wandeling gaat eerst langs Kasteel Aldendriel (1477), dan over plattelandswegen, langs de Heimolen (1477), naar bos en heide (en vennen) Molenheide, waar je vanuit het omringende bos verschillende hoekjes van de hei meepakt.

Echt zó mooi daar. En zeker op zo'n prachtige nazomer-/herfst dag als vandaag. 

Sommige stukken heide stonden nog in bloei. Geen runderen gespot, maar wel de uitwerpselen.. En ontzettend veel tamme kastanjes, nog half in de bolster, en veel eikels ook.

Het was langs de Grote Beek (in Natuurgebied Groespeel) prima te doen qua bodem.

Daarna langs het ons inmiddels bekende Duitse Lijntje. Het laatste stuk gaat langs het Peelkanaal, waar enkele kazematten te zien zijn.

Onderweg hebben we 2x ruim 10 minuten in stilte gewandeld.

Voor mijzelf erg wennen dat ik Lorenzo thuis had gelaten, in verband met zijn artrose. Maar Marnie deed het in haar eentje probleemloos en Lorenzo had het thuis ook goed gedaan, dus het was een goede beslissing.

Dank Bart voor het mee navigeren (ik was soms even de kluts kwijt, het is een ingewikkelde beschrijving), maar samen komen we er altijd uit! En dank voor deze foto's:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...