zondag 8 oktober 2023

Zondag 8 oktober, wandeling Groene Wissel St. Anthonis

Vandaag een soort van 'dagtocht' gemaakt met z'n vieren, en één hondje. De oorspronkelijke 17 km werden er ruim 19, doordat we (op een heel andere plek dan bij de proefwandeling gek genoeg) halverwege even het spoor bijster waren. 

Maar het is een prachtig en afwisselend gebied, heide, bos (St. Anthonisbos en Ullingse Bergen), platteland en ook best een levendig brinkdorp. We hebben dus in een prima tempo uiteindelijk ruim 19 km gelopen, met een paar korte pauzes. De route heb ik nu goed op een rijtje, dus de volgende keer kan ik me niet voorstellen dat we weer verkeerd zullen lopen. Maar dat we 19 km aankunnen hebben we dus wel laten zien... Al was Marnie best moe en voelden de drie dames ook wel wat gewrichten piepen en kraken. Dat vooral nadat je even gestopt bent, maar dat geldt vooral voor mijzelf.

Onderweg op het fietspad door het bos was het jammer genoeg wel even druk met groepen wielrenners en mountainbikers.

Bij uitspanning De Heksenboom, bijna aan het einde, hebben we wat gedronken. Omdat Lorenzo alleen thuis was (wel met een uitlaathulp) en we er wat langer over deden dan gepland, zat er (helaas) wat tijdsdruk op de pauze bij de horeca. Maar wel een prima plek daar.

Daarna was het nog een paar km en hebben we deze prachtige en afwisselende wandeling volbracht!

Omdat het vrijwel overal zandbodem is (of verhard) is deze wandeling ook geschikt voor in de winter.

Dank Bart voor deze foto's:

Aardappelveld


En deze foto's heb ik gemaakt:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...