zaterdag 20 januari 2024

Zaterdag 20 januari 2024: Groene Wissel Mill

Met mooi winters weer, maar met een koude wind, zijn we gestart bij de kerk in Mill, de groep bestond uit vier mannen en acht vrouwen (en één hondje, zoals gewoonlijk). Omdat niet iedereen op tijd/of nét op tijd was, hebben we ons warm gehouden in de hal van het culturele centrum tegenover de kerk. We hebben een wandeling van ca. 12 km gemaakt.

Voor de meesten was het even wennen om over de besneeuwde paden te lopen, maar eigenlijk was het nergens écht glad, of was er een prima mogelijkheid om naast bv. de bandensporen te lopen. 

Wat mij wel opviel was dat de concentratie op het lopen al de eerste km's, áls het al lastig was, minder goed was doordat er veel bij te kletsen bleek te zijn. Ik denk dat dat een keuze is: óf je concentreren en veilig lopen (en tempo houden), óf het bijpraten even uitstellen tot makkelijkere stukken, de pauzes of na de wandeling.

Doordat het meertje in de Molenheide buiten z'n oevers getreden was, moesten we een alternatief zoeken bovenlangs. Dat ging prima, langs wat hindernissen, helaas wel één valpartij, maar zonder al te ernstige schade.

Over de Molenheide zelf kraakten de bevroren plassen, alsof we op een groot meer liepen..

De runderen stonden ons bij de ingangspoort gemeenschappelijk op te wachten, lekker warm dicht bij elkaar met hun (nu) lange harige vachten. Deze foto hiervan kom van Bart:


Op het einde kwamen we langs kasteel Aldendriel, en na afloop hebben we nog wat gedronken bij 'Het Centrum' naast de kerk, prima service daar!

Dank Lianne voor deze foto's:

Molenheide


vlnr: Monique, ik met Marnie, en Joke

Het meertje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...