zondag 14 januari 2024

Zondag 14 januari, wandeling Kanaalzicht, Heumen

Vandaag met acht vrouwen, twee mannen en één hondje de (nieuwe) wandeling Kanaalzicht op proef gelopen, deze start in Heumen. De wandeling is uitgeschreven voor een tocht met wegbewijzering, en bij nader inzien grotendeels ongeschikt om enkel van papier te lopen. Wel was het een fijne en frisse wandeling! Bart, dank voor het meegidsen via Google Maps.

We liepen een heel stuk over de Maasdijk richting Overasselt, wat heerlijk die weidsheid (en die koude wind..)! Daarna naar en door de Overasseltse Vennen, en vanaf de koortsboom wat meer over bospaden en over het duin terug richting Heumen. Vele paardjes gespot bij de twee verschillende pensionstallingen waar we langskwamen, lekker in de blubber... Ook twee prachtige jaarlingen gezien!🐴🐴 In het Heumens bos was bij mij door de zeer summiere beschrijving wat verwarring, maar leuk om daar te lopen.

Door de vennen hebben we vooral op richting en gevoel gelopen. Al met al is de wandeling ca. 14,7 km (ipv 13 km) geworden. 

Ik neem hem níet op in ons repertoire, omdat het teveel zoeken is, vooral in de vennen maar ook in het Heumens bos, en wegens de drukte met auto's op de asfaltwegen die in de route liggen.

Monique, bedankt voor de tip, en Bart en Lianne bedankt voor de foto's!

vlnr: Bart, Sonja, Henriette, Joke (B.) en ik

Boterven

De route grotendeels (niet helemaal de route zoals die gelopen moest worden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...