zaterdag 6 januari 2024

Zaterdag 6 januari 2024, Gennepse Heidetocht. Ottersum

Vandaag zijn we met 6 mannen, 7 vrouwen en 1 klein hondje vanaf de kerk in Ottersum gestart voor een mooie, gevarieerde tocht van 14 km, met als rode draad het riviertje de Niers (enorm buiten z'n oevers getreden). We liepen over de Gennepse heide, door het Heijense bos en over de dijk langs de Niers richting Gennep. 

Na het bewonderen van de fundamenten voor het stadhuis van Gennep konden we de route niet zoals gebruikelijk vervolgen over de houten overloop (promenade) over de Niers (die Lorenzo altijd zo eng vond), omdat deze gehéél onder water stond. Heel bijzonder om mee te maken! Prachtig ook, al die bomen die tot bijna halverwege de stam onder water stonden..

Met de blubber viel het over all reuze mee, doordat er ook veel zandgrond in deze bossen is. Onderweg hebben we natuurlijk de houtsnijwerken, waaronder de adelaar, bewonderd:


Twee nieuwe deelnemers, die het prima aankonden en die we mogen verwelkomen in de groep!

Al met al een geslaagde wandeldag, met rode wangetjes achteraf. En de meeste deelnemers hebben nog wat gedronken bij Bij Koos, tegenover de kerk in Ottersum.

Deze foto's heeft Bart genomen:

Het hoge water van de Niers

De ondergelopen promenade

En deze foto's komen van Lianne:



Hanneke, Rob

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...