zondag 28 januari 2024

Zondag 28 januari: Kiste Trui: Mookerplas, Mookerheide, Groesbeekse bos en Zevendal

Wat begon met een vriezige dag, ontwikkelde zich bíjna tot een echte voorjaarsdag! Wat een prachtig en perfect wandelweer: niet te warm, niet te koud, droog, blauwe hemel met zon, en de paden waren goed te belopen. We waren met drie mannen, één hondje en drie vrouwen.

Vanaf de kerk in Middelaar liepen we rond de Mookerplas, daarna langs het horecaplein van Plasmolen over het platteland en middendoor de weilanden, de Rijksweg over. Na een korte pauze begon het klimmen en dalen op de Mookerheide, met weer prachtige panorama's naar o.a. Cuijk (moeilijk op foto te vangen).

Hierna door het Groesbeekse bos naar de kapel nabij Het Zwaantje. Hier een aandenken aan mijn hondjes Sofia en Lorenzo achtergelaten, met een steen en twee kaarsjes. 

Na een korte pauze verder door het bos richting de aspergevelden van Klein Amerika en daarna, langs de honderden-miljoenen-jaren- oude stenen, door het Jansberggebied weer terug naar Plasmolen, langs het Zevendal. Hier hebben we, dankzij een klein jongetje, nog een jonge ree gespot, die heel mooi bleef staan (op afstand).

Op het terras van De Mallejan hebben we een plekje voor zes personen kunnen vinden, want, het was al bést druk buiten. Niet gek, want ook ik heb wat sproetjes gekregen van de eerste echte zon van 2024! Daarna was het nog ca. 1,5 km terug naar de kerk.

Het was een mooie, relaxte wandeling. Volgende keer hopelijk weer met wat meer deelnemers.. Maar, met minder mensen, zoals vandaag, is het zeker ook heel fijn.

Dank Bart voor deze foto's!

De runderen op de Mookerheide

Uitzicht over winter-aspergevelden en Klein Amerika:


Kapel aan Biesselterbaan, vlnr: Wies, Marnie, ik, Rob, Lianne, Joke

En dank Lianne voor deze foto's:
Mookerplas



Runderen Mookerheide

Uitzicht naar Cuijk vanaf hoogste punt Mookerheide

Uitzicht over de aspergevelden richting Klein Amerika en Reichswald

Een van de bijzonder oude stenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...